Pää pelissä

Pää pelissä –aivojen terveys ja pään turvallisuus juniorijääkiekossa

Kehityshanke on Helsingin yliopiston käyttäytymistieteellisen tiedekunnan toteuttama ja STM:n rahoittama. Hanke toteutetaan vuosina 2015-2017.

Päämäärä:

Urheilu ja liikunta vaikuttavat monin tavoin aivojen terveyttä kohentavasti. Päävammat ovat kuitenkin tyypillisiä kovavauhtisissa urheilulajeissa aiheuttaen riskin, joka on tärkeä huomioida. Projekti tähtää siihen, että juniorijääkiekkopelaajat arvioidaan mahdollisen aivovamman varalta kansainvälisten standardien mukaisesti. Samalla tuotetaan työvälineitä oireiden arviointiin valmentajille ja ohjaajille. Tavoitteena on taata pelaajalle turvallinen takaisin peliin paluu ja luoda käytäntöjä sekä verkostoa sen toteutumiseksi.

Hankkeen päämääränä on myös lisätä tietoutta urheilun ja aivojen terveyden yhteyksistä A-, B-, ja C- jääkiekkojunioreiden tasolla valtakunnallisesti. Projektissa tuotetaan tietoa sekä aivojen hyvinvoinnista että aivojen vammoista seuroille, pelaajille sekä pelaajien vanhemmille.

Kehitystyö on alkanut Liigan yksittäisten joukkueiden parissa 2009, ja sittemmin koko Liiga on yhtenäistänyt käytäntöjään päävammojen arvioinnin ja hoidon suhteen. Hankkeen aikana toiminta on seuroille maksutonta.”

Liitteet:

Lisää tietoa kampanjasta löydätte Helsingin Yliopiston internetsivuilta


   
Lisää uutisia
JuniorPelicans
«  Lokakuu   »
Kategoriat